דום נשימה בשינה: הסכנה השקטה שמאחורי הנחירות

אחוז ניכר מהאוכלוסייה מתמודד עם תופעה שכיחה ומטרידה: דום נשימה בשינה. הפרעה זו, שמתבטאת בהפסקות נשימה חוזרות ונשנות במהלך השינה, נובעת מקריסה של רקמות רכות בגרון, כגון החך הרך והלשון, החוסמות את דרכי הנשימה. פרופסור רפי קרסו ודן בר אור, מומחה מוביל בתחום, הדגישו בשיחה משותפת את חשיבות האבחון והטיפול בבעיה.

השלכותיה הבריאותיות של התופעה חמורות ומשפיעות על איכות החיים. חולים בדום נשימה בשינה סובלים מנחירות רועמות, יקיצות תכופות, הרדמויות במהלך היום, ופגיעה בתפקוד הקוגניטיבי. בנוסף, מחקרים קישרו בין דום נשימה בשינה למחלות לב, לחץ דם גבוה, סוכרת ודיכאון.

"בשל השינה הלא איכותית של המטופלים", מסביר דן בר אור, מומחה בתחום, "אנחנו עדים לעלייה בסיכון למחלות לב, בעיות לחץ דם, עייפות כרונית שעלולה לגרום להירדמויות במצבים פסיביים כמו נהיגה, ירידה קוגניטיבית וגם בעיות בזוגיות בשל הנחירות".

אבחון מדויק של דום נשימה בשינה מתבצע באמצעות בדיקת שינה ביתית, בה המטופל מצויד במכשיר ניטור קטן המעקב אחר נשימתו, קצב לבו ורמת החמצן בדמו במהלך השינה.

טיפול בדום נשימה בשינה מותאם באופן אישי לכל מטופל, תוך התחשבות בחומרת ההפרעה ובגורמים המשפיעים עליה. בין אפשרויות הטיפול ניתן למנות: שינוי מנח התנוחה והפחתת משקל, מכשיר CPAP  שמזרים אוויר בלחץ חיובי ושומר על דרכי הנשימה פתוחות, התאמת התקן דנטלי או טיפול כירורגי.

הודעה חשובה לגולשים:

בימים אלה מופצות ברשתות החברתיות תמונות שלי כמשווק מוצר המטפל לכאורה בדלקות שתן. מדובר בתרמית, העושה שימוש בתמונתי ובשמי ללא אישורי. מעולם לא הצטלמתי עם תרופות ביד, לא המלצתי על תרופות – ובוודאי לא על תרופה זו שעלולה להיות מסוכנת.

מדובר בגניבת זהות, ואני פועל להסרתה.

הישמרו מהונאות רשת,
רפי קרסו