קיץ חם, ילדים צמאים, וברד צונן נראה כמו הפתרון המושלם. אבל מחקר חדש מזהיר: ברד עלול להיות מסוכן לילדים מתחת לגיל 8. המחקר, שנערך בבריטניה ובאירלנד, מצא קבוצה של ילדים שהגיעו לבית החולים במצב קשה לאחר ששתו ברד. הסיבה: הממתיק גליצרול, המשמש כתחליף לסוכר, עלול לגרום לירידה פתאומית ברמת הסוכר ולעלייה גבוהה ברמת החומציות בדם.
"כשמגיע ילד לחדר מיון עם תת סוכר, חושבים על הכול מלבד ששתה ברד שעה קודם", אמר פרופסור רפי קרסו, שהתראיין ל-i24NEWS. "זה מופיע בסמיכות לשתיית הברד. כדאי שתהיה מודעות".
גליצרול הוא ממתיק המשמש כתחליף לסוכר, והיתרון שלו הוא שהוא מונע היקשרות והקפאה, ולא גורם לכל הנוזל לקפוא לקרח. עם זאת, אצל ילדים קטנים, גליצרול עלול לגרום לבעיות קשות. "אצל ילדים קטנים, זה יכול לגרום לירידה פתאומית ברמת סוכר ולעלייה גבוהה ברמת החומציות בדם", הסביר. "מבוגר יכול לאכול את זה, וכנראה זה קשור למשקל גוף".
ההנחיות המקוריות היו להימנע ממתן ברד לילדים עד גיל 4, אך כעת הן הועלו לגיל 8. "מדובר ב-21 מקרים מ-2018 עד 2024", ציין פרופ' קרסו. הוא קרא להעלאת המודעות בקרב הורים, והמליץ להימנע ממתן ברד לילדים קטנים. "אני לא הייתי נותן לנכד שלי ברד, עדיף גלידה".
לסיכום, הקיץ הישראלי ידוע בחום הכבד שלו, וברד הוא אחד הפתרונות הפופולריים להתרעננות. אך חשוב לזכור כי מה שמתאים למבוגרים, לא בהכרח מתאים לילדים. מחקר חדש זה מדגיש את החשיבות של מודעות לסכנות הטמונות במזון שאנו צורכים, במיוחד כאשר מדובר בילדים קטנים.
ניתן לשלוח שאלה בעמוד זה. שאלות נבחרות ייענו על ידי פרופ' קרסו, והתשובה תתפרסם גם באתר זה.