סבוריאה או זיהום?

גרד בקרקפת יכול להיגרם ממספר גורמים, ביניהם - סבוריאה, זיהום פטרייתי, דלקת עור סבוראית וזיהום חיידקי. כיצד מבדילים בין הגורמים השונים? האם זה מסוכן? מהם הטיפולים השונים הקיימים כיום והאם זו תופעה שחולפת?

שאלה

אני גבר בן 30 וסובל מנשירת שיער ומגרד חזק בקרקפת כבר 4 חודשים. לאחר שטיפת השיער, גם ללא שימוש בשמפו ,אני חש ריח חזק ולא נעים מהקרקפת באזור המגרד. פניתי לרופא עור שקבע שמדובר בסבוריאה קלה וצייד אותי ב"סבוסל". בעוד הקשקשים נעלמו, הגרד והריח החזק רק התגברו. מה עליי לעשות?

תשובה

ריח רע מהקרקפת מעיד לרוב על פעילות חיידקית. גרד יכול להיגרם מפטרת, אך ייתכן שמדובר בזיהום חיידקי משני שהתפתח, דבר שקורה לעיתים קרובות וגורם לדלקת עור סבוראית. סבוריאה עצמה יכולה להזדהם ,לגרום לקשקשים ולריח לא נעים.

אם הבעיה נמשכת גם לאחר שטיפות ראש מרובות, מומלץ לפנות שוב לרופא עור ולבקש מרשם לשמפו נגד פטריות, תוספת של ויטמין B (כולל ביוטין) ותוספת אבץ יכולות לסייע רבות. שינוי תזונתי עשוי גם כן לשפר את המצב, אך חשוב לציין שסבוריאה היא מחלה כרונית ולכן אין טיפול שפותר אותה באופן סופי.

כדאי לברר אם אתה היחיד שמריח את הריח הלא נעים, או שגם אנשים אחרים בסביבתך חשים בו. שכן, ריח שרק אתה מריח יכול להצביע על בעיה נפשית.

גרד בקרקפת - פרופסור רפי קרסו
איך להפסיק לגרד? // נוצר באמצעות AI