הפרעות ראיה

רטיניטיס פיגמנטוזה (RP) היא משפחה של מחלות עיניים תורשתיות הגורמות לניוון הדרגתי של תאי הרשתית, אלו תאים רגישים לאור המהווים חלק חיוני בתהליך הראייה. למרות נדירותה (1 ל-5,000 איש בעולם, 1 ל-2,100 בישראל), RP משפיעה על אנשים מכל הגילאים, מילדים ועד מבוגרים. האם יש לכך טיפול?

שאלה

אשתי בת 57 ומתלוננת בחודשים האחרונים על הפרעות בראיה. לדבריה, היא עשויה במשך שעות ארוכות לראות מעורפל, כמו "מתוך ענן". בנוסף, היא סובלת מראיית לילה לא מיטבית מזה שנים רבות, שהוחמרה לאחרונה. רופא המשפחה הפנה אותנו לבדיקות וצילומי עיניים, אז היא אובחנה עם RETINITIS PIGMANTOSA. לדבריו, לא ניתן לעצור או לטפל בבעיה. אודה לעזרתך. האם כך הדבר? האם אין מרפא?

תשובה

רטיניטיס פיגמנטוזה היא מחלת עיניים ניוונית של הרשתית, כאשר 1:2000 אנשים בארץ סובלים ממנה. זו מחלה גנטית, שבמסגרתה קיימת הזדקנות ומוות טרם עת של תאי העצב "הרואים" ברשתית. המחלה יכולה להתחיל בכל גיל, אפילו בגיל העשרה ולהוביל לעיוורון. ישנם כיום מחקרים רבים אשר עשויים להוביל לטיפול עתידי, בתחום טיפול בתאי גזע ובפקטורי גדילה אבל אין כיום טיפול יעיל מוכח.




רטיניטיס פיגמנטוזה - פרופסור רפי קרסו
אין כיום טיפול יעיל // נוצר באמצעות AI

הודעה חשובה לגולשים:

בימים אלה מופצות ברשתות החברתיות תמונות שלי כמשווק מוצר המטפל לכאורה בדלקות שתן. מדובר בתרמית, העושה שימוש בתמונתי ובשמי ללא אישורי. מעולם לא הצטלמתי עם תרופות ביד, לא המלצתי על תרופות – ובוודאי לא על תרופה זו שעלולה להיות מסוכנת.

מדובר בגניבת זהות, ואני פועל להסרתה.

הישמרו מהונאות רשת,
רפי קרסו