מיליוני אנשים סובלים משלפוחית רגיזה, תסמונת שמשפיעה על איכות החיים בצורה משמעותית. דחיפות מתמדת למתן שתן, דליפות בלתי נשלטות וקושי בתפקוד היומיומי הן רק חלק מהתסמינים המוכרים. אך האם יש תקווה? פרופ' רפי קרסו נפגש עם ד"ר שרית ברק, מומחית באורוגניקולוגיה, ניתוחי רצפת אגן ופלסטיקה וגינלית, כדי להבין לעומק את התופעה ולגלות מהן האפשרויות הטיפוליות העומדות לרשות הסובלים.
"שלפוחית רגיזה זה מקבץ של סימפטומים שמתבטא בעיקר בדחיפות, צורך עז ובלתי נשלט לתת שתן", מסבירה ד"ר שרית ברק. "זה לא רק אי נוחות, אלא מצב שמשפיע על כל היבטי החיים. אנשים נמנעים מפעילויות חברתיות, מתקשים לעבוד, ואפילו סובלים מבעיות באינטימיות".
הסיבות לשלפוחית רגיזה מגוונות, אך ברוב המקרים הגורם המדויק אינו ידוע. "ב-90% מהמקרים לא יודעים מה הגורם", אומרת ד"ר ברק. "אבל יש סיבות רקע כמו צניחת איברי האגן, ירידה בכמות אסטרוגן, מחלות רקע, עצב, שריר, סוכרת וכל מיני מצבי תחלואה שגורמים לשריר לפעול ביתר".
החדשות הטובות הן שיש פתרונות. "יש צורך להבין שיש בעיה ולחנך לשינוי אורחות חיים", מדגישה ד"ר ברק. "הפחתה בכמות הקפאין, פעילות גופנית, ירידה במשקל ופיזיותרפיה של רצפת האגן יכולים להועיל מאוד. בנוסף, תרגול השלפוחית, תרגול הסחה ודחייה יכולים לסייע בשליטה על התסמינים".
כאשר שינויים באורח החיים אינם מספיקים, קיימים טיפולים תרופתיים יעילים. "יש שני סוגים של תרופות", מסבירה ד"ר ברק. "אנטיכולינרגים ובטא אגוניסטים. מטרתם להרגיע את פעילות שריר השלפוחית ולגרום לה להכיל נפח יותר גדול". אם כן, שלפוחית רגיזה היא אמנם תופעה שכיחה, אך היא אינה צריכה להשפיע על איכות חייכם. עם הגישה הנכונה, ניתן להתמודד עם התסמינים ולהחזיר לעצמכם את הביטחון והחופש.