חיים עם מעי רגיז

כאבי בטן, נפיחות, שלשולים ועצירות חוזרים ונשנים עלולים להפוך למקור לתסכול ולחץ. כיצד מאבחנים את הגורמים והאם ניתן להעלים את בעיות העיכול אחת ולתמיד?

שאלה

אני בן 26, בריא ובכושר, אך סובל מבעיות עיכול כרוניות. לפני 4 שנים, במהלך טיול להודו, חוויתי שלשול חמור, חום גבוה וכאבי בטן, ואובחנתי עם אמבות. מאז, אני חווה התפרצויות חוזרות של התסמינים הללו, בעיקר בתקופות של לחץ. בנוסף, אני סובל מתסמונת המעי הרגיז, המתבטאת בנפיחות, עצירות וקשיי עיכול. מה גורם להתפרצויות החוזרות? האם יש דרך לטפל בבעיה באופן יסודי ולמנוע את חזרת התסמינים?

תשובה

הבעיה שאתה מתאר מורכבת ומעורבת. נראה כי יש מספר גורמים המשפיעים על מערכת העיכול שלך. הזיהום באמבות בהודו ייתכן והותיר חותם על מערכת העיכול שלך והפך אותה רגישה יותר להפרעות. בנוסף, תסמונת המעי הרגיז מאופיינת ברגישות מוגברת של המעיים לגירויים שונים, כולל מתח ושינויים בתזונה. הלחץ, כפי שציינת, מחמיר את התסמינים, מה שמצביע על קשר בין המצב הנפשי למצב הפיזי.

כדי לטפל בבעיה באופן יסודי, מומלץ לפנות לגסטרואנטרולוג או לרופא מומחה למחלות זיהומיות. במהלך ההתקפים, ביצוע תרבית צואה יכול לעזור באיתור זיהום פעיל. הרופא עשוי להמליץ על בדיקות נוספות כדי לשלול גורמים אחרים. הטיפול עשוי לכלול תרופות, התאמת תזונה, שימוש בפרוביוטיקה וטיפול נפשי. תרופות כמו קולוטל או ספזמקס יכולות לסייע בהקלת התכווצויות במעי. תזונאי יכול לייעץ לגבי תזונה מתאימה, ויומן מזון יכול לעזור בזיהוי מזונות הגורמים לתסמינים. תוספי פרוביוטיקה עשויים לסייע באיזון חיידקי המעי.

חשוב לזכור שהטיפול בבעיות עיכול כרוניות דורש סבלנות ועקביות. ייתכן שיידרשו מספר ניסיונות עד למציאת הטיפול המתאים ביותר. התייעצות עם רופא מומחה היא חיונית לקבלת אבחנה מדויקת וטיפול מותאם אישית.

מעי רגיז - פרופסור רפי קרסו
כדאי לפנות למומחה למחלות זיהומיות // נוצר באמצעות AI

הודעה חשובה לגולשים:

בימים אלה מופצות ברשתות החברתיות תמונות שלי כמשווק מוצר המטפל לכאורה בדלקות שתן. מדובר בתרמית, העושה שימוש בתמונתי ובשמי ללא אישורי. מעולם לא הצטלמתי עם תרופות ביד, לא המלצתי על תרופות – ובוודאי לא על תרופה זו שעלולה להיות מסוכנת.

מדובר בגניבת זהות, ואני פועל להסרתה.

הישמרו מהונאות רשת,
רפי קרסו