השמש קופחת, הטמפרטורות עולות ואנשים רבים, ובמיוחד קשישים, סובלים מהחום הכבד. התייבשות היא תופעה שכיחה בקיץ אשר עלולה להוביל לבעיות בריאותיות קשות ואף לסכן חיים. מי נמצא בסכנת התייבשות וכיצד יודעים כמה לשתות על מנת להימנע מכך? פרופסור רפי קרסו שוחח עם ענת דוידוב בתכניתה 'איפה הכסף' ב-103fm, על התנהלות נכונה בימים החמים.
"המוח שלנו דורש כל הזמן חמצן וסוכר כדי לתפקד וברגע שמערכות ויסות הגוף מרגישות שהוא בתנאים לא טובים, בתנאים של חום, הן מוציאות חלק גדול מהאנרגיה שלהן כדי להוריד את טמפרטורת הגוף. מבחינה הישרדותית אנחנו חייבים להיות בתנאי טמפרטורה בטווח מסוים", אמר בפתח הדברים פרופסור קרסו.
ויסות הגוף, כך הסביר, מתבצע על ידי הזעה. "ההתנדפות של הזיעה מקררת את הגוף. כלומר, אנשים שהולכים ברגל ומזיעים, מאבדים הרבה יותר נוזלים ומחממים את הגוף", ומשום כך נמצאים בסכנה גדולה יותר להתייבשות. עוד הוסיף, והתריע: "אנשים בגיל השלישי, רפלקס הצמא שלהם או הצורך לשתות הרבה יותר קטן. לכן, אני מציע לאנשים מבוגרים בימי חום – הישארו בבית".
בהמשך, סיפר על מחקר שבוצע לאחרונה בבוסטון בקרב סטודנטים, ובו נמצא כי "ככל שחם יותר, הציונים היו יותר נמוכים". כמו כן, הוסיף: "כל אחד יודע שכשטמפרטורת הגוף עולה, סף גירוי שלו יותר נמוך, יש יותר תוקפנות, פחות סבלנות, פחות שליטה". בסיום הריאיון, הדגיש את חשיבות השתיה בימים החמים, וקבע כלל: "אם השתן יוצא בצבע בירה או כהה – תשתו יותר".
האזינו לשיחה, מתוך התוכנית 'איפה הכסף' בהגשת ענת דוידוב, ב-103fm: