טיפול בפפילומה

על פי נתוני משרד הבריאות כ־80 אחוזים מכלל הגברים והנשים הפעילים מינית, יידבקו במהלך חייהם בווירוס הפפילומה. נתון נוסף חושף כי 10 אחוזים ממקרי ההדבקה מובילים לתחלואה. כיצד מטפלים לאחר ההדבקה והאם ניתן למנוע זאת מראש?

שאלה

אני גרושה בת 40 ולפני 5 שנים נדבקתי בווירוס הפפילומה. כתוצאה מכך, בכל פעם שאני מקיימת יחסי מין הווירוס מתפרץ ועל איבר המין שלי מופיעות יבלות. האם יש טיפול לבעיה ממנה אני סובלת, מלבד טיפול בתמיסה?

תשובה

וירוס הפפילומה גורם להופעת פפילומות קטנות, דמויות כרוביות, והן עלולות לגרום לכאבים בזמן יחסי המין. הטיפול ביעיל ביותר הוא צריבתן בלייזר בקביעות עד שהן נעלמות לחלוטין. זאת מכיוון שהן בעלות נטייה להתרבות ולצמוח מחדש.

פפילומות אלה, הנקראות גם קונדילומות, מדבקות וגם גברים סובלים מהם. קיימים טיפולים נוספים אך הם בעלי יעילות נמוכה יותר. אני מנצל הזדמנות זו לקרוא לצעירים ולצעירות להתחסן נגד הווירוס, מדובר בחיסון פשוט ויעיל שמעניק שקט נפשי.

אני ממליץ לך לוודא שאכן מדובר בפפילומה ולא בהרפס. ייתכן שאת סובלת משניהם. הקפידי על ביקורת קבועה אצל גניקולוג משום שווירוס הפפילומה עלול לגרום לסרטן צוואר הרחם, אותו ניתן לאבחן על ידי מעקב צמוד וטיפול של גניקולוג.

ווירוס הפפילומה - פרופסור רפי קרסו
כיצד ניתן לטפל בווירוס הפפילומה? // נוצר באמצעות AI