כורכומין לבן

הכורכומין הינו תבלין אשר מחקרים רבים קושרים לו סגולות ריפוי, כגון פעילות נוגדת חימצון, הגנה על הכבד, הורדת כולסטרול, הפחתת דלקות ועיכוב בשגשוג של תאים סרטניים. ניתן לצרוך כורכומין במזון אבל בכמות מופחתת ובזמינות נמוכה לגוף, לעומת תוספי תזונה המכילים כורכומין בכמות גבוהה. נועה אוליאל, נטורפותית: "לאורך השנים התברר שקיים פער בין תוצאות הניסויים בכורכומין שנעשו במעבדה, לבין התועלת בשטח. לפני כעשור גילו במחקרים שהכורכומין עובר בכבד פירוק מטאבולי והופך לתוצר שנקרא טטרה הידרו כורכומין, או בשמו הכורכומין הלבן. מדובר בחומר חסר צבע ובעל פעילות משופרת ויכולת ספיגה גבוהה, וכיום ניתן להשיג תוספי מזון של כורכומין לבן, שהם אפקטיביים יותר מכורכומין צהוב".

חברת Tinc הישראלית משווקת את הכורכומין הלבן תחת השם טטרה כורכומין, בתוסף שמגיע במינון של 140 מ"ג, שהם שווי ערך ל-14,000 מ"ג של כורכום. הכמוסה מגיעה ללא טעם וריח המאפיינים את הכורכום ולכן נוחה מאד לבליעה. התוסף מומלץ לאנשים הסובלים ממחלות כרוניות המערבות תהליך דלקתי כגון מחלות מעיים דלקתיות, דלקות מפרקים או דלקות עור, וע"פ מחקרים התוסף יכול לתרום גם לאיזון הסוכר בדם.