מערכת הכאב, מתווכים עצביים ותרופות נוגדות דיכאון

מערכת בקרת הכאב המוחית, הממוקמת בגזע המוח, מסדירה את העברת תחושות הכאב מהגוף אל המוח. מתווכים עצביים משחקים תפקיד מרכזי בהעברת ועיכוב אותות הכאב. קשר הדוק זה בין מערכת הכאב ותפקוד המתווכים העצביים מסביר מדוע תרופות נוגדות דיכאון, הפועלות בין היתר להעלאת רמות סרוטונין במוח, עשויות להקל משמעותית על כאבים כרוניים. פרופסור רפי קרסו עם כל המידע בנושא.

במוחנו קיימת מערכת מרכזית לבקרת כאב, וזו אחראית על העברת תחושות כאב מהגוף, דרך חוט השדרה, אל המוח. ביכולתה לבלום או לעכב את העברת הכאב, ואף לנטרל אותו כליל. פעילותה מתאפשרת, כך אמר פרופסור רפי קרסו בפתח דבריו, באמצעות חומרים כימיים הנקראים מתווכים עצביים, ביניהם החשובים ביותר הם: אנדרופינים, סרוטונין (הידוע גם כ'סם השלווה') וקנבואידים טבעיים (דמויי קנאביס).

הוא הוסיף והסביר מדוע תרופות שמעלות את רמות הסרוטונין במוח יעילות הן כנגד דיכאון והן כנגד כאב. הסיבה לכך נעוצה בקשר בין רמות סרוטונין נמוכות לבין דיכאון. תרופות אלו פועלות להעלאת רמות הסרוטונין, נוראפינפרין ודופמין. כתוצאה מכך, הן עשויות להקל על כאבים כרוניים.

לכן, במקרים של כאב כרוני, נהוג לשלב טיפול תרופתי נוגד דיכאון כחלק מהטיפול הכללי. תרופות אלו, הן קונבנציונליות והן טבעיות, פועלות להעלאת רמות הסרוטונין במוח, ותורמות בכך להפחתת תחושת הכאב. עם זאת, פרופסור קרסו ציין כי יעילותן של תרופות טבעיות עשויה להיות נמוכה יותר מזו של תרופות קונבנציונליות.

הודעה חשובה לגולשים:

בימים אלה מופצות ברשתות החברתיות תמונות שלי כמשווק מוצר המטפל לכאורה בדלקות שתן. מדובר בתרמית, העושה שימוש בתמונתי ובשמי ללא אישורי. מעולם לא הצטלמתי עם תרופות ביד, לא המלצתי על תרופות – ובוודאי לא על תרופה זו שעלולה להיות מסוכנת.

מדובר בגניבת זהות, ואני פועל להסרתה.

הישמרו מהונאות רשת,
רפי קרסו