המיתוס של הרזון: האם אתם באמת בריאים?

אנו נוטים לחבר בין מראה רזה לבריאות מיטבית, אך המציאות מורכבת יותר. מחקר עדכני מצביע על כך שכ-25% מהגברים ויותר משליש מהנשים בישראל סובלים מרזון אוביסי, מצב שבו השומן מצטבר באזור הבטן והאיברים הפנימיים, למרות מראה חיצוני רזה. מצב זה עלול להוביל למחלות קשות כמו סוכרת, מחלות לב וכלי דם, ומחלות מטבוליות נוספות. פרופ' רפי קרסו שוחח עם ניב גלבוע בתוכנית 'מדד גלבוע' בערוץ  i24NEWS על הנושא.

מדוע מדד ה-BMI אינו מספק תמונה מלאה? מדד ה-BMI, המשמש להערכת משקל גוף, אינו מבחין בין סוגי מסה שונים בגוף. אדם בעל BMI תקין יכול להסתיר אחוזי שומן גבוהים באזור הבטן, מה שמכונה "שומן מבפנים". שומן זה מסוכן יותר משומן תת-עורי, שכן הוא מפריש חומרים דלקתיים הפוגעים בתפקוד האיברים הפנימיים.

כדי לאבחן "שומן מבפנים", מומלץ לבצע בדיקת הרכב גוף מקצועית. בדיקה זו מספקת מידע מדויק על אחוז השומן בגוף, חלוקתו באזורים שונים ומסת השריר. פעולות יזומות כמו תזונה מאוזנת, בשילוב עם פעילות גופנית סדירה, יכולות לשפר את הרכב הגוף ולהפחית את הסיכון למחלות הקשורות להשמנה. בנוסף, חשוב לבצע בדיקות רפואיות תקופתיות כדי לזהות סימנים מוקדמים של מחלות ולטפל בהם.

לסיכום, משקל גוף אינו המדד היחיד לבריאות. הרכב הגוף, והיחס בין שומן לשרירים, הוא גורם מכריע. לכן, פרופ' קרסו הדגיש את חשיבות הפעילות הגופנית: "בכל גיל צריך לעשות פעילות גופנית, אצל הרבה מאוד אנשים מבוגרים יש דלדול שרירים. מסת השרירים יורדת בצורה קיצונית ואת מקום השרירים תופס שומן".

הודעה חשובה לגולשים:

בימים אלה מופצות ברשתות החברתיות תמונות שלי כמשווק מוצר המטפל לכאורה בדלקות שתן. מדובר בתרמית, העושה שימוש בתמונתי ובשמי ללא אישורי. מעולם לא הצטלמתי עם תרופות ביד, לא המלצתי על תרופות – ובוודאי לא על תרופה זו שעלולה להיות מסוכנת.

מדובר בגניבת זהות, ואני פועל להסרתה.

הישמרו מהונאות רשת,
רפי קרסו