בריאיון מרתק עם ניב גלבוע בערוץ i24NEWS, פרופ' רפי קרסו ושף ממצאים מבטיחים ממטא-אנליזה מקיפה שכללה 145 מחקרים, הבוחנת את השפעתם של מזונות שונים על לחץ הדם ובריאות הלב וכלי הדם. מסתבר שהטבע מעניק לנו "תרופות" טעימות ויעילות, שיכולות לסייע במאבק נגד יתר לחץ דם – אך יש לזכור, בזהירות ובהתייעצות עם רופא.
פרופ' קרסו ציין כי המזונות המרכזיים שהוכחו כיעילים הם שוקולד מריר, תה ירוק או שחור, תפוחים, ענבים, פירות יער, אגסים וקקאו. עם זאת, הדגיש נקודה קריטית: "חשוב לדעת שצריך להיזהר מאוד עם חולי סכרת. הם צריכים להשתמש בזה רק באישור מהרופא!".
לגבי הכמויות, פרופ' קרסו מספק הנחיות ברורות: "50 גרם שוקולד או 2-3 כוסות תה ירוק או שחור. 2-3 כפות קקאו, 3-4 תפוחים, אגסים, או כוס פירות יער". המטרה היא להגיע לכמות של 500-600 פלבנואידים, שהם נוגדי חמצון המרחיבים את כלי הדם. "אותה הרחבה מורידה לחץ דם ממש כמו תרופות, לפחות במחקרים האלה", הוא ציין.
חשוב לציין כי המזונות הללו אינם מהווים תחליף לטיפול תרופתי: "לא להתחיל עם זה במקום תרופות, לקחת תרופות ולעקוב במקביל אחרי לחץ דם. אם זה מתחיל להוריד את לחץ הדם – לפנות לרופא שינחה אתכם".
פרופ' קרסו הסביר את הקשר בין הטעם להשפעה הבריאותית: "הטעם המריר שיש בשוקולד עם אחוז קקאו גבוה או הטעם החמצמץ שיש בפירות, הוא זה שקשור לאותן תרכובות כימיות". הוא אף ציטט את הרמב"ם: "יהיו מזונותיך תרופותיך", וטען כי "מסתבר שכבר במאה ה-11 הבינו שמזון בריא".
במהלך הריאיון, נשאל פרופ' קרסו גם על מצב קליניקתו שנפגעה מטיל איראני. הוא עדכן: "לא סודר. מבחינת מס רכוש הם אישרו את הדברים. מבחינת הממשלה צריך להגיד שאפו, השתלטו יפה על כל הדברים. אבל להזמין אלומיניום במידות של החלונות ולהזמין זכוכיות, צריך לשים מסגרות וטיח, ווילונות חדשים. אני מניח שייקח עוד 3-4 שבועות, אבל זה מה שיש". לסיום, הוא אמר: "צריך פרופורציות, ויש".
ניתן לשלוח שאלה בעמוד זה. שאלות נבחרות ייענו על ידי פרופ' קרסו, והתשובה תתפרסם גם באתר זה.