לשים לזה סוף

גיהוק הינו תהליך פיזיולוגי נורמלי, באמצעותו הגוף משחרר עודף אוויר ממערכת העיכול. אך לעיתים הוא תוצר לוואי של בעיה רפואית. האם ניתן לזהות את הגורם לגיהוקים וכיצד מתמודדים עם ריבוי גיהוקים?

שאלה

אשתי בת כ-70 סובלת מכולסטרול גבוה ומטופלת באמצעות 'קרסטור'. כמו כן היא נוטלת 'אנלפריל' להורדת לחץ הדם. בנוסף, מדי יום היא נוטלת תרופה להפחתת החומציות בקיבה בשל בקע סרעפתי. מזה זמן רב היא מתלוננת על ריבוי גיהוקים לאורך כל היום. במטרה לטפל בתופעה היא סיגלה לעצמה דיאטה דלת שומנים ותבלינים חריפים, היא מתעמלת בקביעות ולא סובלת ממשקל עודף, אך ללא הצלחה. האם הגיהוקים המרובים הם תוצר של הבקע הסרעפתי או של התרופות אותן היא נוטלת? ומה ניתן לעשות כדי למנוע אותם?

תשובה

במקרה בו קיים בקע סרעפתי, אוויר עלול לעלות מהקיבה במעלה הוושט, שכן מעבר זה לא סגור באופן מוחלט, ולצאת בקול תרועה חזקה. עם זאת, אנשים עם בקע סרעפתי יכולים לחיות חיים ללא גיהוקים. ראשית, עליה לזהות מזונות שמחמירים את הבעיה, ולהימנע ממוצרי חלב. ניתן גם ליצור פרדה בין מזונות שונים. למשל, לאכול פחמימות עם ירקות או חלבונים עם ירקות. כמו כן, לעיסה טובה של המזון עשויה להפחית את התופעה. קיימת אפשרות נוספת לטיפול בגיהוקים והיא ניתוח לפרוסקופי פשוט ויעיל לטיפול בבקע הסרעפתי ממנו היא סובלת.

הסוף לגיהוקים -Generated with AI
הסוף לגיהוקים -Generated with AI