בשר גורם לסרטן? אפשר להירגע

מחקר חדש של אוניברסיטת הרווארד מאשש את הסכנה, שלפיה צריכה של בשר אדום עלולה להאיץ תחלואה בסרטן. האם עלינו להחליף עוד היום את הסטייקים בדבלים? פרופסור רפי קרסו שוחח עם ניב גלבוע בערוץ i24NEWS, וניסה להנמיך את הלהבות. תרתי משמע.

לדברי קרסו, המחקר עצמו מוגדר כמחקר שאינו חד־משמעי, ולדברי עורכיו – הוא מבוסס על תצפית ודורש בדיקה נוספת. עם זה, הדגיש קרסו, ידוע כבר כיום כי אכילה מרובה של בשר שעבר תהליכי צלייה – בין אם באפייה או על הגריל – עלולה לקרב אותנו אל המחלה. "בשר על המנגל פחות טוב לנו", אמר, והסביר: "כל חלבון שנצלה באש או בפחמים, בחום גבוה או משתנה, גורם להיווצרות חומרים קרצינוגניים (מעודדי סרטן)". לדבריו, גם טוסט או צ'יפס שרופים עלולים לגרום לאותה תוצאה.

ככלל, הדגיש קרסו, חשוב להימנע ככל האפשר מבשר מעובד. כזה הכולל חומרי צבע וטעם, וחומרי שימור. אלה מאפשרים אמנם חיי מדף ארוכים יותר, אולם מזיקים הרבה יותר.

מעבר למידת העשייה, חשוב גם לאכול במידה. "זה לא שאם תאכל פעם אחת סטייק יקרה לך משהו. זה דברים שהם מצטברים", אמר קרסו, "אין ספק שלאכול רק על האש זה לא בריא". כדי לעודד את חוש הטעם של גלבוע והצופים, הפריח פרופ' קרסו שאלה לאוויר: "אפשר לאדות או לבשל בשר, ואפשר לאכול אותו כקרפצ'יו, מה יותר טוב מזה?"

הודעה חשובה לגולשים:

בימים אלה מופצות ברשתות החברתיות תמונות שלי כמשווק מוצר המטפל לכאורה בדלקות שתן. מדובר בתרמית, העושה שימוש בתמונתי ובשמי ללא אישורי. מעולם לא הצטלמתי עם תרופות ביד, לא המלצתי על תרופות – ובוודאי לא על תרופה זו שעלולה להיות מסוכנת.

מדובר בגניבת זהות, ואני פועל להסרתה.

הישמרו מהונאות רשת,
רפי קרסו