לעמוד על הרגליים

חולשה ברגליים יכולה להתבטא במספר דרכים, כגון: קושי פיזי לעמוד הרגליים, חוסר יכולת ללכת יותר ממספר דקות וגם כאב עז וזרמים ברגליים. כיצד מאבחנים את הגורמים האפשריים? והאם המצב הפיך?

שאלה

אני בת 62 ועד לפני עשור הגדרתי את עצמי אישה בריאה, זאת למרות שחליתי בילדותי בפוליו. השתתפתי בחוג ריקוד מדי שבוע, טיילתי בטבע ועסקתי בפעילות גופנית. ואז חל שינוי במצבי הבריאותי, החלתי לסבול מכאבים עזים בשתי רגליי ובגב. מדובר בתחושה של שריפה, לה נלווים חולשה כללית וקושי בנשימה. שמתי לב כי הכאב מתגבר בפעילות ופוחת במצב מנוחה. רופא מומחה המליץ לי ליטול תרופות נגד הכאב אבל זה לא עזר. כמו כן, פניתי לטיפולים אלטרנטיביים כדוגמת דיקור סיני ושיאצו, אך גם הם לא היטיבו את מצבי. אני מיואשת, מה עוד ניתן לעשות כדי לטפל במצבי הבריאותי? אני רוצה לחזור לרקוד וליהנות מהחיים.

תשובה

ראשית, אני ממליץ לך לפנות לנוירולוג ולבקש הפניה לבדיקת הולכה עצבית (NCV). לדעתי, ייתכן ואת סובלת מדלקת בעצבים שיכולה להסביר את תחושת הצריבה שאת מתארת ואולי גם את החולשה. לצד זאת, חולשה ברגליים עלולה להופיע אצל חולי פוליו שהתבגרו, זוהי תסמונת פוסט פוליו, ולרוב היא מלווה בכאבי שרירים בגב וברגליים.

למעשה, שרירים אלו היו חלשים אצלך מלכתחילה, אך הספיקו לתפקוד היום-יומי, ככל שאנו מתבגרים אנו מאבדים את הכוח בשרירים ומשום כך אין לך היום את הכוח שהיה לך בעבר. כמו כן, אני מציע לך לפנות לרופא ריאות שיבדוק את עניין הנשימה. סביר להניח שאין קשר בין הכאבים בגב וברגליים לבין הקושי בנשימה ולכן הדבר מחייב בירור נוסף.

לעמוד על הרגליים - פרופסור רפי קרסו
לעמוד שוב על הרגליים // נוצר באמצעות AI