שינוי לטובה?

תרופות אמנם נרשמות על ידי רופאים בשל מצבים רפואיים שונים, אך חולים רבים חשים כי הם נוטלים מספר רב מדי של תרופות. האם ניתן לשנות את מינון התרופות אם חלה הטבה במצב הבריאותי? או שמדובר בגזירה לכל החיים?

שאלה

לפני 4 שנים אשתי בת ה-66  עברה ניתוח מעקפים. היא חשה בטוב אך חוששת מכמות התרופות שהיא נאלצת ליטול מדי יום. על אף שכל הבדיקות שלה תקינות היא נוטלת 8 תרופות: אנלפריל, נורווסק, אספירין, נאובלוק, איזיטרול, קדקס , ליפיטור וקו אנזים Q10. האם ניתן להפחית חלק מן התרופות לדעתך?

תשובה

חולים רבים מוטרדים מנטילת תרופות רבות אך לפעמים אין ברירה. איני יכול לייעץ לכם באשר להפחתת תרופות כאלו ואחרות, שכן הדבר מחייב התייחסות של הרופא המטפל שמכיר את ההיסטוריה הרפואית שלה, עוקב אחר מצבה ובודק את האפשרויות השונות. עם זאת, אם כל הבדיקות שלה תקינות כמו גם לחץ הדם והדופק, הרופא יכול להמליץ להוריד חלק מהתרופות או לשנות את המינונים.

עליי להדגיש כי ייתכן שהבדיקות של אשתך תקינות משום שהיא נוטלת את התרופות וייתכן שהפסקתן עלולה להוציאה מאיזון. שינוי תרופתי, ולו הזעיר ביותר, עלול לחולל שינויים ברמות השומנים בדם, בלחץ הדם או בדופק ועל כן מחייב מעקב אינטנסיבי. הצעתי לכם היא לפנות בנושא זה לרופא המטפל או לשקול ייעוץ נוסף אצל רופא אחר. אילו הייתי במקום אשתך, מאוזן תרופתית ומרגיש טוב, לא הייתי משנה דבר. אולי הייתי בוחן אפשרות ליטול אטוזט במקום איזיטרול וליפיטור.

התמודדות עם ריבוי תרופות | Generated with AI
התמודדות עם ריבוי תרופות | Generated with AI