כאב רקטלי

הסובלים מתסמונת לבטור אני מתלוננים לרוב על כאב מתמשך באזור הרקטום, זאת בשל כיווץ של שריר הלבטור באופן בלתי רצוני. כמו כן, הם עלולים לסבול גם מקשיי התרוקנות. האם זה מסוכן, ומהם הטיפולים הקיימים היום?

שאלה

אני בן 65 ואובחנתי כסובל מתסמונת לבטור-אני. תסמונת זו גורמת לכאבים עזים באזור הרקטום, אך על אף הטיפול התרופתי וסדרת טיפולי פיזיותרפיה שעברתי – אין שיפור במצבי. האם יש טיפול נוסף שתוכל להמליץ לי עליו, שיקל על הכאבים מהם אני סובל?

תשובה

תסמונת לבטור-אני ממנה אתה סובל אכן כרוכה בכאבים עזים באזור הרקטום ולעיתים אף בקשיי התרוקנות. על מנת לסייע בהתרוקנות ניתן לבצע עיסויים רקטליים, טיפול תרופתי להרפיית שרירים ואמבטיות ישיבה. במקרים נוספים, ניתן לטפל בתופעה על ידי הזרקת בוטוליניום טוקסין (בוטוקס או דיספורט) ישירות לשריר המכווץ. אם זו הבעיה ממנה אתה סובל, תוכל לקבל את הטיפול במרפאת כאב או במרפאה פרוקטולוגית.

לפני כן, כדאי לבצע אבחון לבעיה ממנה אתה סובל, משום שישנם מצבים נוספים שעשויים לגרום לכאב רקטלי עז כפי שאתה מתאר. למשל, פרוקטאלגיה גורמת לכאב חד וקצר. בתסמונת זו השריר הלבטור-אני מכווץ אך יתר הבדיקות תקינות. או לחלופין, ייתכן שמדובר בפיסורה.

קיימת אפשרות נוספת והיא שמדובר בקוקסאדיניה, זהו מצב בו הכאב מגיע למעשה מעצם הזנב ובמצב כזה יש צורך בביצוע ניתוח לכריתת העצם. משום כך, אני מציע לך לפנות לרופא המטפל שלך לבצע בירור מקיף ולאתר את מקור הבעיה. רק אז תוכל להתחיל בטיפול המתאים.

כאב רקטלי - פרופסור רפי קרסו
קודם לאבחן - ואז לטפל // נוצר באמצעות AI