בישראל, הנושא של הפסקת היריון הינו מורכב ומעורר מחלוקת ציבורית. למרות שנתונים סטטיסטיים מצביעים על אלפי הפסקות היריון מדי שנה, החוק הישראלי מציב מגבלות משמעותיות על הליך זה. פרופסור אלדד קטורזה, מומחה ברפואת נשים, מדגיש את החשיבות של קבלת החלטות מושכלות בנוגע להפסקת היריון בשל מום עוברי, תוך שימוש בטכנולוגיות מתקדמות ובמתן ייעוץ מקצועי אישי.
מדי שנה מבוצעות בישראל כ-18,000 הפסקות היריון, כאשר כרבע מהן מבוצעות על ידי נשים צעירות מתחת לגיל 24. למרות זאת, שיעור זה נחשב נמוך יחסית למדינות אחרות. על פי החוק הישראלי, הפסקת היריון אפשרית בארבעה מקרים מוגדרים: גיל צעיר, היריון כתוצאה מעבירה פלילית, חשש למום בעובר או סיכון בריאותי לאישה. במקרים אלו, יש לפנות לוועדה רפואית לקבלת אישור. הפסקות היריון בשלבים מתקדמים יותר, מעבר לשבוע ה-24 להריון, דורשות אישור מיוחדכאשר מתקיים אחד המצבים הללו, ניתן לפנות לוועדה להפסקת היריון ולבקש אישור לביצוע ההליך, כאשר במידה והפסקת ההיריון מתבצעת לאחר שבוע 24 מדובר בהפסקת היריון מאוחרת והיא דורשת פניה לוועדת על.
פרופסור אלדד קטורזה, מומחה ברפואת נשים, אולטרסאונד ו-MRI עוברי מהמרכז הרפואי שיבא: "כדי להחליט על הפסקת היריון בשל מום עוברי, חשוב לוודא שאכן מדובר במום משמעותי שמצדיק את הפסקת ההיריון. למרות שמדובר במצב רגיש מאד, חשוב לא לקחת החלטה בחיפזון ולבצע את כל הבדיקות הדרושות, על מנת לשלול או לאשר את האבחנה הראשונית. ישנם מצבים שבהם אמצעי הדמיה מתקדמים המבוצעים בידי רופא מיומן, יכולים למנוע את הפסקת ההיריון. בנוסף יש בידינו כיום כלים גנטיים שיכולים לספק מידע נוסף לגבי המום שהתגלה בבדיקות, וחשוב לפנות לגורם מקצועי אשר מכיר את הבדיקות המתקדמות ביותר".
האתר נבנה על ידי יניב רונן באמצעות בינה מלאכותית ודפנה רייף, הבועטת ברשת.
הצהרת נגישות