מחקר חדש ופורץ דרך, שנערך בקופנהגן על מדגם רחב היקף של למעלה מ-61,000 ילדים ואמהות, חושף קשר הדוק בין תזונת האם במהלך ההיריון, ובמיוחד בשלושת החודשים הראשונים, לבין הסיכון להתפתחות הפרעות קשב וריכוז ואוטיזם בילדים. פרופסור רפי קרסו, התראיין ב-i24NEWS, והסביר כי החוקרים בחנו את התזונה של האמהות לאורך ההיריון, ועקבו אחר התפתחות הילדים בשנים שלאחר מכן. ממצאי המחקר מצביעים על קורלציה משמעותית בין סוג התזונה שצרכה האם לבין הופעת הפרעות נוירו-התפתחותיות אצל הילדים.
המחקר מצא כי נשים שצרכו כמויות גבוהות של סוכר, שומן ומזון מעובד במהלך ההיריון, ובפרט בשלושת החודשים הראשונים, היו בסיכון גבוה יותר ללדת ילדים עם הפרעות קשב וריכוז ואוטיזם. לעומת זאת, נשים שצרכו תזונה עשירה בדגים, פירות וירקות, היו בסיכון נמוך יותר. חשוב לציין שהמחקר לקח בחשבון גורמים נוספים שיכולים להשפיע על התפתחות הפרעות אלו, כמו גנטיקה. "ידוע שלהפרעות קשב וריכוז יש קשר גנטי, במיוחד אצל אבות ובנים", אמר פרופסור קרסו, "אבל לקחנו את כל המרכיבים האלה בחשבון, והתוצאות עדיין הצביעו על קשר ברור בין תזונת האם לבין הסיכון להתפתחות הפרעות אלו".
ממצאי המחקר מדגישים את החשיבות הקריטית של תזונה בריאה ומאוזנת במהלך ההיריון, במיוחד בשלושת החודשים הראשונים, כאשר המוח של העובר מתפתח בצורה אינטנסיבית. פרופסור קרסו ממליץ לכל אישה בהיריון לבחור בתזונה עתירה בדגים, פירות וירקות. "תזונה נכונה יכולה לעשות הבדל משמעותי בהתפתחות הילד", הוא הדגיש.
ניתן לשלוח שאלה בעמוד זה. שאלות נבחרות ייענו על ידי פרופ' קרסו, והתשובה תתפרסם גם באתר זה.