מחקר חדש ומרתק, שנערך בבית החולים האוניברסיטאי בקופנהגן, מביא בשורה אמיתית לבריאות הלב. לפי הממצאים, תזונה עשירה במינרל אחד – אשלגן – יכולה להפחית את הסיכון לאירועי לב, הפרעות קצב, ואף מוות, בשיעור מדהים של 25%. למרות שהמחקר התמקד בחולי לב, מסקנותיו רלוונטיות לכל אחד ואחת מאיתנו.
בריאיון לערוץ i24NEWS, הסביר פרופסור רפי קרסו את פרטי המחקר: "המחקר הזה נעשה בקרב חולי לב שיש להם קוצב לב עם דפיברילטור. כלומר, חולים שמכתחילה יש להם הפרעות בקצב הלב". המחקר כלל 1,200 חולים שחולקו לשתי קבוצות: קבוצה אחת קיבלה דיאטה עשירה באשלגן ודלה במלח, והשנייה המשיכה בתזונה הרגילה.
התוצאות לא הותירו מקום לספק. פרופ' קרסו ציטט את ממצאי המחקר ואמר: "הוא ראה שבקרב מחצית החולים שקיבלו אוכל עם אשלגן בכמות גדולה, היו 25% פחות אירועי לב, הפרעות קצב הלב, מחלות לב ומוות מכל מיני סיבות".
האשלגן, המכונה גם פוטסיום או קליום, הוא מינרל חיוני שמשחק תפקיד מפתח בתפקוד תקין של הגוף. חוסר בו עלול להיות מסוכן. כפי שהסביר פרופ' קרסו: "חוסר באשלגן גורם לחולשת שרירים, הוא גורם לאי-שקט, אבל בעיקר הוא גורם להפרעות בקצב הלב".
החדשות הטובות הן שאשלגן נמצא בשפע במזונות נגישים וטעימים. פרופ' קרסו פירט: "לאכול אוכל עם אשלגן: דגים, אבוקדו, ברוקולי, שעועית לבנה, בטטה, אדממה, כל הדברים הירוקים". הוא הוסיף כי אשלגן מצוי גם בבשר משומר, אך מבהיר כי "אף אחד לא ימליץ לאכול מוצרי בשר כאלה מעובדים".
הירקות שכדאי לשלב בתפריט היומי הם: תרד, בטטה, שעועית לבנה, אדממה, אבוקדו וברוקולי. בגזרת הפירות מומלץ לצרוך בננות ואשכוליות.כמו כן, נמצא כי דגים ומוצרי חלב עתירים גם הם באשלגן
לסיכום, דבריו של פרופ' קרסו מהדהדים מסר ברור ופשוט לכולנו: "אין ספק שהאשלגן זה חומר שטוב לבריאות". שילוב יומיומי של מזונות אלו הוא צעד קטן שיכול להשפיע בגדול על בריאות הלב שלנו.
ניתן לשלוח שאלה בעמוד זה. שאלות נבחרות ייענו על ידי פרופ' קרסו, והתשובה תתפרסם גם באתר זה.