בעיות עיכול

שלשולים הם בעיה שכיחה שלרוב חולפת תוך מספר ימים. אך מה קורה כשהתופעה הופכת למטרד שפוגע בשגרת החיים? שלשול כרוני הוא שלשול הנמשך יותר מ-4 שבועות ולפי הערכות כ-3 אחוזים מהאוכלוסייה סובלים מזה. השלשול יכול להיות מימי, שומני או דלקתי ועשוי להוות תסמין של מגוון מחלות. כיצד ניתן לטפל בכך?

שאלה

בעלי בן ה-80 סובל משלשולים תכופים ב-3 השנים האחרונות. השלשולים מופיעים מספר פעמים ביום, אך ישנן לעיתים הפוגות שנמשכות יומיים. בעבר טופל בתרופות לופי-קאר, אימודיום וקל בטן, אך ללא הועיל. תרופה אחת אף גרמה לו לקוצר נשימה. בהמשך, טופל באנטיביוטיקה, אך גם זה לא עזר. לבסוף, בניסיון נואש, ניסה תזונה ללא מוצרי חלב למשך שבועיים, אך לא נרשמה הטבה במצבו. אילו בדיקות עליו לבצע ומהם הטיפולים המומלצים לדעתך?

תשובה

בגיל מבוגר שלשולים יכולים לנבוע ממגוון סיבות, כגון: רגישות למזונות שונים, מחלות דלקתיות של המעי ועוד. אם טרם ביצעתם בדיקת קולונוסקופיה, אני ממליץ על כך. כמו כן, ניתן להוסיף כמוסות של חיידקים פרוביוטיים. בהתחלה החיידקים עשויים לגרום לאי נוחות בבטן ואפילו לגזים, אך בטווח הארוך הם יכולים רק להיטיב ולא להזיק. אם זה לא יסייע לשיפור המצב, הייתי שוקל לפנות לדיאטנית שתוכל ללוות אתכם בתהליך של דיאטת אלימינציה. בכל פעם בעלך יידרש להימנע מקבוצת מזונות שונים במטרה לזהות האם אכן ישנה רגישות למזונות מסוימים. כמו כן, ניתן להתאים לו דיאטה "עוצרת" דלת סיבים.

בעיות בעיכול - פרופסור רפי קרסו
ניסיתם דיאטה "עוצרת"? // נוצר באמצעות AI