למה תמיד יש מקום לקינוח?

כולנו מכירים את התחושה הזו: סיימנו ארוחה גדולה ומשביעה, אבל כשאומרים "קינוח", פתאום יש מקום לעוד משהו מתוק. מחקר חדש ומסקרן חושף את המנגנון הביולוגי שגורם לנו לחשוק במתוקים, גם כשאנחנו שבעים. האם מדובר ב"קיבה נפרדת לקינוח" כמו שסיפרו לנו כשהיינו ילדים? לא בדיוק. 

מחקר חדש מגלה קבוצת תאים במוח, באזור האחראי על רעב ושובע, שפשוט "דורשים" עוד מתוק. התאים הללו, כך מתברר, לא משנה כמה אכלנו, תמיד ירצו עוד משהו מתוק, ויהיו מוכנים לעכל אותו.

מדובר במנגנון הישרדותי עתיק יומין, הסביר פרופסור קרסו. "בעבר, סוכר היה נדיר, והמוח למד לנצל כל הזדמנות להשיג אותו". היום, כשהסוכר זמין בשפע, המנגנון הזה עדיין קיים, וגורם לנו לרצות עוד ועוד מתוק.

אך לא רק זאת, מחקר שוודי חדש, שכלל 70 אלף משתתפים במשך 20 שנה, מצא קשר ישיר בין צריכת משקאות ממותקים לבין סיכון מוגבר למחלות לב, שבץ ואי ספיקת לב. המחקר מראה שצריכה מתונה של מתוקים יכולה להיות חלק מתזונה בריאה, הוסיף פרופסור קרסו, "אך צריכה מוגזמת עלולה להזיק לבריאות".

אז בפעם הבאה שתרגישו דחף למתוק אחרי ארוחה גדולה, זכרו: זה לא אתם, זה המוח!

שאלה אישית לפרופ' קרסו

ניתן לשלוח שאלה בעמוד זה. שאלות נבחרות ייענו על ידי פרופ' קרסו, והתשובה תתפרסם גם באתר זה.