כולנו מכירים את הוויטמינים המוכרים כמו C ו-D, אך האם שמעתם על הוויטמין שמכיל "הכול מהכול"? פרופסור קרסו, בראיון מרתק לערוץ i24NEWS, חושף את סודותיו של ויטמין K, מרכיב תזונתי חיוני שלעתים קרובות נשאר מתחת לרדאר. מעבר לתפקידו המרכזי בקרישת הדם, מתברר כי לוויטמין K השפעות מרחיקות לכת על בריאותנו, החל משיפור התפקוד הקוגניטיבי ועד לשמירה על לב בריא וכלי דם גמישים.
"ויטמין K מאוד חשוב, בין השאר אחראי על קרישת דם" – כך פתח פרופסור קרסו את דבריו. האם ייתכן שקיים ויטמין אחד בעל השפעה כה מקיפה על גופנו? מחקר חדש חושף תמונה מרתקת, המצביעה על תפקיד משמעותי של ויטמין K לא רק במניעת דימומים, אלא גם בשיפור הזיכרון, הגנה על המוח ושמירה על בריאות הלב.
פרופסור קרסו הדגיש בראיון את חשיבותו הרב-גונית של ויטמין K: "הוא מייצר את אחד המרכיבים שאחראים על קרישת דם, חשוב לבריאות הלב, למניעת הסתיידות של כלי דם והתעכבותם, מגן על המוח ועוד". כדי להמחיש את השפעת הוויטמין על התפקוד הקוגניטיבי, הוא התייחס למחקר מעניין שנעשה בארה"ב: "לקחו 2 קבוצות של עכברים, 60 סה"כ, לחלק נתנו דיאטה רגילה ולחלק דיאטה חסרת ויטמין K. שמו לב שהקבוצה שקיבלה ויטמין K התפתחה מבחינה קוגניטיבית יותר טוב".
לשאלה לגבי חוסר או עודף בוויטמין K, מציין פרופסור קרסו: "עודף מהוויטמין הוא לא בעיה. מומלץ לאכול דברים שמכילים ויטמין K". לאחר מכן פירט את המקורות התזונתיים העשירים בוויטמין זה: "ירקות ירוקים כמו קייל, תרד, פטרוזיליה, חסה, שעועית ירוקה, אפונה וגם בכבד ותופחי אדמה יש ויטמין K".
פרופסור קרסו סיכם את חשיבות התזונה המאוזנת: "חשוב לאכול תזונה מאוזנת עם כל הירקות, בכל הצבעים והסוגים, כי כל סוג וכל צבע של ירק מכיל חומר אחר בריא. תזונה ים תיכונית זה קרוב לוודאי סוד ההצלחה. גם חשוב לאכול מנת ירקות ירוקים אחת לפחות ביום".
האתר נבנה על ידי יניב רונן באמצעות בינה מלאכותית ודפנה רייף, הבועטת ברשת.
הצהרת נגישות
ניתן לשלוח שאלה בעמוד זה. שאלות נבחרות ייענו על ידי פרופ' קרסו, והתשובה תתפרסם גם באתר זה.